EN FR RO
EN FR RO

Proiecte

CLUJ-NANTES 2021-2022

Ediția pilot a proiectului TRANZIT 2030 – COOP.EXPO.DEBATE reprezintă o inițiativă bilaterală de cooperare descentralizată orientată spre creșterea rezilienței urbane dezvoltată împreună cu stakeholderi din Cluj-Napoca (România) și Nantes (France), orașe partenere încă din anul 1991.

Prezentat în cadrul Nantes Creative Generation Forum 2019, începând cu anul 2020 proiectul este co-produs de Centre Culturel Franco-Roumain à Nantes (CCFRN) alături de STORYSCAPES și este susținut de Ambasada Franței în România în cadrul apelului „Tranziție ecologică, schimbări climatice și orașe durabile”.

Giurgiu se întoarce „cu fața spre Dunăre” printr-un proiect de regenerare urbană

Giurgiuvenii sunt provocați să redescopere frumusețile locale! Cartierul Smârda este locul de desfășurare a unui important proiect numit „Cu fața spre Dunăre”, care țintește atât zona de cultură cât și cea de turism.

Comunitățile din Giurgiu sunt activate cu ajutorul unui program derulat de Asociația pentru Tranziție Urbana (A.T.U.), Urboteca, Facultatea de Urbanism a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu București și Primăria Municipiului Giurgiu, cu susținerea partenerilor locali.

TRANZIT2030.EU (partener media) & Trilobyte New Image (partener implementare).