EN FR RO
EN FR RO

Zilele Dunării, comunicat de presă

Comunicat de Presă Iunie 2022

 

Festivalul Zilele Dunării revine la Giurgiu:

Descoperă Smârda Cartier Istoric

Locuiești în Giurgiu sau ai copilărit în oraș? Ai prieteni, rude sau cunoștințe giurgiuvene? Cauți o activitate de weekend aproape de București?

 

În weekendul 8-10 Iulie, cartierul Smârda devine punct de întâlnire în Giurgiu pentru Festivalul Zilele Dunării 2022. Proiecte frumoase se întâmplă și în orașele mai mici din țară! Hai alături de noi să sărbătorim cartierul istoric Smârda din Giurgiu și patrimoniul său printr-un program plin de activități, ateliere și activări comunitare.

 

Cartierul Istoric Smârda

Festivalul Zilele Dunării revine în Giurgiu pentru a 2-a ediție, parte din proiectul Cu Fața Spre Dunăre în cadrul programului internațional DANUrB+ la Giurgiu, destinat valorificării patrimoniului local danubian.

Proiectul construiește pe bazele puse de activitățile din 2021 precum Școala de Vară DANUrB+ și Zilele Dunării 2021. Dorința proiectului este de a întoarce orașul Giurgiu “Cu Fața spre Dunăre” printr-o serie de activități centrate pe regenerarea urbană și valorificare cultural-turistică a cartierului Smârda.

Descoperă cartierul Smârda

Cartierul Smârda este una din zonele bogate în patrimoniu din Giurgiu, un cartier cu valoare istorică încă vizibilă prin arhitectură și memoria locală, dar și prin patrimoniul natural ce urmează să fie integrat.

Smârda va găzdui fizic festivalul între 8-10 Iulie alături de comunitățile Parcul Fabricii de Zahăr și La Bordei invitând la a descoperi istoria locului, comunitatea locală, poveștile strânse de generații și perspective de viitor. O serie de activități de promovare a patrimoniului orașului sunt deja în organizare cu suportul giurgiuvenilor:

  • Expoziție foto a cartierului trecut și prezent – Smârda “Atunci și Acum”
  • Întâlniri comunitare cu povești și revitalizare peisagistică “La Bordei”
  • Plimbări ghidate și maparea participativă a cartierului Smârda
  • Proiecții de film, prezentări, ateliere creative pentru copii și adulți

Pentru mai multe detalii despre eveniment și pentru a rămâne la curent cu agenda festivalului, poți urmări evenimentul pe Facebook: https://fb.me/e/5k2CsWmFs

Apel de contribuții locale

Festivalul de anul acesta ne dorim să fie organizat de comunitate pentru comunitate, iar implicarea publicului giurgiuvean și nu numai este cheie. Dacă vrei să ne susții prin organizarea unui atelier/ activități, implicarea în calitatea de voluntar, partener sau sponsor, dă-ne un semn oricând la atu@atu.org.ro.

Giurgiu #CuFațaSpreDunăre

Puteți urmări proiectul DANUrB+ la Giurgiu pe FB @AsociatiapentruTranzitiaUrbana și afla mai multe despre obiectivele sale: https://bit.ly/35XTlCd. Pentru orice întrebări, sugestii și materiale foto, vă așteptăm să ne scrieți la atu@atu.org.ro.

Proiectul Giurgiu #CuFațaSpreDunăre este inițiat de @A.T.U Asociația pentru Tranziție Urbană ca parte din programul co-finanțat european de regenerare urbană DANUrB+. Proiectul este organizat în parteneriat cu @Facultatea de Urbanism UAUIM și @Primăria Municipiului Giurgiu, cu implicarea activă a actorilor locali: Comunitatea “La Bordei”, COCON Arhifoto Studio, Muzeul Județean “Teohari Antonescu”, Tranzit2030 și un grup de istorici și experți locali.

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin