EN FR RO
EN FR RO

Presă

transilvaniareporter.ro * Proiect franco-român lansat la Cluj-Napoca. Ce au în comun orașul lui Jules Verne cu orașul de pe Someș

Orașele Nantes și Cluj-Napoca s-au înfrățit în anul 1990, atunci când un val de emoție a cuprins Europa de Vest față de țările estice proaspăt eliberate de comunism. După o perioadă de cooperare entuziastă, relațiile franco-române, fără a fi dispărut, au intrat într-o oarecare acalmie.

ro.ambafrance.org * Rezultatele concursului de proiecte pentru societatea civilă - Tranziție ecologică, schimbări climatice și orașe durabile

Șase organizații neguvernamentale vor primi sprijin din partea Ambasadei Franței în urma concursului de proiecte „Tranziție ecologică, schimbări climatice și orașe durabile.

revista22.ro * Europa vazuta de la firul ierbii

Ce înseamnă Europa pentru cei care s-au născut și maturizat într-o Românie europeană? Au răspuns artiști, antropologi, influenceri, elevi, reprezentanți ai noului val de ONG-uri preocupate de viitorul comunităților, tranziția verde, revitalizarea prin cultură, educația urbană, afacerile europene, educația informală sau specializate în combatarea traficului de persoane și a exploatării sexuale.

urbanizehub.ro * Giurgiu se întoarce „cu fața spre Dunăre” printr-un proiect de regenerare urbană

Giurgiuvenii sunt provocați să redescopere frumusețile locale! Cartierul Smârda este locul de desfășurare a unui important proiect numit „Cu fața spre Dunăre”, care țintește atât zona de cultură cât și cea de turism.

presshub.ro * Bursele Europene: Jurnaliști în Dialog (BEJD)

BEJD își are originile în anul 2007, în contextul aderării României la UE, și constă într-o serie de seminarii pe studii europene, dedicate tinerilor jurnaliști români, independenți. Implementat anual de Freedom House România cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

rfi.ro * Interviurile „Le micro du soir" - Laurent Couderc și Anais Girard (CCFRN)

După ce am discutat cu Maria Toader în edițiile trecute, azi o avem invitată la microfonul „Le micro du soir" pe Anaïs Girard., celălalt cofondator al Centrului cultural franco-român din Nantes,

radioromaniacultural.ro * Centrul cultural franco-român din Nantes lansează proiectul TRANZIT 2030 Nantes, 24 iunie 2021

Cu ocazia primei sale aniversări, Centrul Cultural franco-român din Nantes vă invită la lansarea instituțională și la vernisajul online al expoziției proiectului TRANZIT 2030, format din zece portrete foto și video ale actorilor societății civile din Cluj-Napoca în domeniul inovației sociale, urbane și de mediu.

somesdelivery.ro * Eco VR Delivery 2018

Eco VR Delivery a adus în fața publicului un concept newmedia participativ imaginat de Muzeul Pietonilor și implementat altături de Samsung România pentru Someș Delivery 2018 | Someșul de la firul ierbii. Lucrarea a obținut Premiul II la Gala Tinerilor Clujeni 2018 (secțiunea mediu).

cluj.info * TRANZIT 2030, schimburi de idei și bune practici între orașele Cluj-Napoca și Nantes (Franța)

TRANZIT 2030, un nou și inedit proiect de cooperare internațională, își dorește să devină o platformă de promovare a organizațiilor societății civile și a bunelor practici între orașele Nantes (Franța) și Cluj-Napoca, orașe partenere încă din 1990.

revistaechinox.ro * Alexandru-Grig Vulpe despre instalația TransFeroVR 2017

Lucrarea a obținut Premiul II la Gala Tinerilor Clujeni 2017 (secțiunea cultură) și face parte din selecția concursului de intervenții artistice în spațiul public „Orașul Vizibil 2017”, proiect organizat de Fundația AltArt, realizat cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Uniunii Europene prin Programul Cultura – co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

rfi.ro * Din pasiune pentru România și Franța, o tânără a pus bazele unui Centru Cultural franco-român la Nantes

Maria Toader, o tânără plecată la studii în Franța și mai apoi stabilită acolo, a decis să pună bazele unui Centru Cultural Franco-Român pentru a întări legăturile dintre România și Franța. Centrul s-a născut la Nantes, orașul care i-a devenit casă, în 2020.

mindcraftstories.ro * Viitorul orașelor va fi incremental, nu disruptiv. Un interviu cu Șerban Țigănaș

Lumea se schimbă rapid – ecologic, social, tehnologic. În acest context, înțelegerea proceselor urbane reprezintă o provocare pentru toată lumea, de la cetățeni și experți la organizații și administrație, iar rolul arhitectului devine vital.

europeconvergence.com * Fieldnotes from a Romanian anthropologist : 168h in Dijon

Young Romanian anthropologist, Grig participates in the project Europe Convergence 2021, as a member of the journalism group. Last June, he discovered Dijon. During his wanderings, he met many personalities and discussed economy, art, ecology, intercultural relations… He gives us his view from his exchanges.

maison.europanantes.eu * UN NOUVEAU CENTRE CULTUREL À EUROPA NANTES

Fraîchement créé en juin 2020, le Centre Culturel Franco-Roumain déborde déjà de projets. Nouvelles membres d’Europa Nantes, nous avons souhaité ce mois-ci donner la parole à ses fondatrices Anaïs Girard et Maria Toader.