INTERVIEWS

VERNISAJ EUROPA NANTES - IUNIE 2022

Cu ocazia celei de-a doua sale aniversări și în cadrul Festivalului Filmului Românesc de la Nantes, Centrul Cultural Franco-Român din Nantes a avut onoarea de a găzdui vernisajul expoziției complete TRANZIT2030 în data de 24 iunie 2022 la Europa Nantes. Au participat reprezentanți ai orașului Nantes, Nantes Métropole și reprezentanți ai Institutului Cultural Român de la Paris.

VERNISAJ ONLINE - IUNIE 2021

La evenimentul de lansare au participat dl Luca Niculescu, Excelența Sa Ambasadorul României în Franța, dl Joseph Giustiniani, atașat pentru cooperare, directorul adjunct al Institutului Francez din România, dl Ion Petrovai, director inovație FreshBlood HealthTech și reprezentanți ai municipalităților Cluj-Napoca (dna Oana Buzatu) și Nantes (dl Yves Pascouau).

PODCAST

<< Cristina Șișcanu de la Cities on The Record a stat de vorbă cu doi dintre inițiatorii unei frumoase colaborări franco-române, Maria Toader și Alexandru Grig Vulpe despre contextul programului „Tranziție ecologică, schimbări climatice și orașe durabile” sprijinit de Ambasada Republicii Franceze în Romania.

De cele mai multe ori, atât la nivel personal cât și la nivel general, percepem orașele ca fiind oarecum izolate. Fiecare cu problemele sale, cu oamenii săi, în căutarea de soluții pentru a crește calitatea vieții și a le administra mai bine. În fața unor provocări mai mari cum ar fi problemele regionale sau globale, constatăm însă că un efort izolat nu are un impact atât e mare și e nevoie de colaborare dincolo de limitele administrative ale unui oraș..

Cum pot orașele să se partenerieze între ele, cum pot folosi aceste colaborări în a inova și răspunde mai bine provocărilor importante?

Am găsit o poveste foarte interesantă pusă pe picioare cu energia specifică unor tineri inimoși de colaborare între Cluj Napoca și Nantes – denumită Tranzit 2030 – un proiect de colaborare descentralizată axat pe inovare, reziliență urbană și de mediu.

Haideți să aflăm mai multe despre această colaborare. >>

Verified by MonsterInsights