PODCAST – Tranziție ecologică, schimbări climatice și orașe durabile

logo-podcast

Cristina Șișcanu de la Cities on The Record a stat de vorbă cu doi dintre inițiatorii unei frumoase colaborări franco-române, Maria Toader și Alexandru Grig Vulpe despre contextul programului „Tranziție ecologică, schimbări climatice și orașe durabile” sprijinit de Ambasada Republicii Franceze în Romania.

De cele mai multe ori, atât la nivel personal cât și la nivel general, percepem orașele ca fiind oarecum izolate. Fiecare cu problemele sale, cu oamenii săi, în căutarea de soluții pentru a crește calitatea vieții și a le administra mai bine. În fața unor provocări mai mari cum ar fi problemele regionale sau globale, constatăm însă că un efort izolat nu are un impact atât e mare și e nevoie de colaborare dincolo de limitele administrative ale unui oraș..

Cum pot orașele să se partenerieze între ele, cum pot folosi aceste colaborări în a inova și răspunde mai bine provocărilor importante?

Am găsit o poveste foarte interesantă pusă pe picioare cu energia specifică unor tineri inimoși de colaborare între Cluj Napoca și Nantes – denumită Tranzit 2030 – un proiect de colaborare descentralizată axat pe inovare, reziliență urbană și de mediu.

Haideți să aflăm mai multe despre această colaborare.

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Verified by MonsterInsights